allavifina

Alla inlägg under mars 2013

Av Sabine - 10 mars 2013 07:35

Söndag morgon och vi har varit vakna typ en timma. Tycker de är lagom, känner att man får mera gjort eller ja man kan slöa lite längre på morgonen iaf:)

Nu är de kaffe o barnprogram som gäller till man orkar sig upp från soffan.

Idag ska jag ha lite kalas, fyller ju 25 år imorgon. Blir bara lite tårta och så, är inte mkt för att fira mina egna födelsedagar. Känns deppigt att bli "gammal". I fredagar var första gången i mitt liv som jag ej behövde visa leg på systemet! Hur tragiskt är inte de??!
Iofs köpte jag en tetra med vittvin, 250ml, höggravid och med en gapande 2 åring i vagnen och en LÖS 3,5 åring.. så kan ju hoppas kassörskan inte tyckte jag såg så jäkla gammal ut utan ja att jag inte riktigt
passade in i kategorin -under 20 som försöker köpa ut å ska supa hela natten-

Igår städade vi hela dagen, vårstäd för hela slanten. Idag fortsätter vi med de lite tills gästerna kommer. Kanske dags att sätta igång snart då:)

Av Sabine - 8 mars 2013 06:54

Äntligen är de fredag och helgen är kommen:)

Idag ska vi gå till stan, köpa vin till kvällsmaten. Ska ha de i maten. Kika lite i affärer om vi orkar, eller leta upp en bra lekplats. Hoppas solen skiner på oss idag:)

Usch va jag mår illa konstant. Trött på att må såhär:( kan knappt äta något, inte är jag så sugen på mat heller. Bara kall mat. Och frukt går bra. Igår hade Fredrik köpt en chokladkaka till mig och jag sa att jag vill inte ha, mår illa av tanken. Då mår jag illa om jag inte ens kan få i mig choklad haha!

Barnen vaknade innan 6 och gäspar redan. Hugo får dock gärna sova en stund, då blir han så mkt trevligare i em:)

Jag ska passa på att virka lite innan dagen börjar:)

Av Sabine - 6 mars 2013 08:26

Usch jag förstår inte vad det är med mig, eller ja jag är ju rätt så gravid så jag antar att de är därför jag mår så dåligt. Orkar ingenting. Att göra frukost till mig och barnen, resa sig, hämta grejer, lyfta upp Hugo i sin stol etc gjorde mig helt slut:( Fick knappt luft och blev helt varm och yr. Så fick ringa dagis och säga att de finns ingen möjlighet att jag tar mig till dagis med Alice & Hugo idag när jag mår såhär. Jag skulle nog inte komma levande från dagis sen..


Jag ska lägga mig på soffan och hoppas mina barn låter mig vila en stund så jag får lite mera krafter. Känns så hemskt att må såhär och inte orka hitta på något med dom, ens här inne! Få se vad vi drar fram sen som kan underhålla dom lite och inte ta död på mig. Vill verkligen inte må så här i 30 dagar till.. Men jag minns att de var samma med Alice & Hugo. Men när jag väntade Alice så kunde jag ju sova 15 timmar av ett dygn, när de passade mig. När jag väntade Hugo sov Alice både fm och em så då sov jag med och på så sätt orkade jag mera. Nu sover ju bara Hugo em en stund och Alice sover inte alls så jag kan inte vila på samma sätt. Men snart är det över och då ska vi hitta på massor för att ta igen den här tråkiga tiden!


Imorgon tar vi nya tag! Då ska jag gå upp samtidigt som Fredrik och så får vi äta frukost redan då så slipper jag den biten och kanske är piggare sen:)


Nu vila. Sen mera vila. Få se vad dagen har att erbjuda sen


Av Sabine - 5 mars 2013 10:26

Vecka 36 (35+0-35+6)


 

Humör: Känslan av stress börjar läggga sig, har fått beställt vagn i helgen och börjat tvätta lite bebiskläder. Ska bara inskaffa sängkläder, plastadfrotté, nalle, amningsbh, mjukisbyxor. De är väl de viktigaste. Fredrik ska få fixa med bilstolar, och de behöver vi ju inte ens ha nu innan bebisen kommit. Hugos stol är ju från 0-4 år så det är bara att sätta in iläggen så kan vi ta oss hem från bb:) Eller om han köper nya stolar när vi ligger på BB. Han få lösa de iaf:) Och eftersom stressen minskat mår jag bättre, känner mig nästan organiserad och lugn. Men de där kan vända snabbt.

Cravings: Just nu äter jag något av de äckligaste jag vet, vetekakor med ost mickrade så osten smälter. Ivanliga fall skulle jag klökas men nu.. ja smaken är ju lustig!!!

Besvär: Sura uppstötningar..ett tag var de bättre men nu kan jag absolut inte äta något starkt på kvällarna. Vaknade härom natten och fick springa till toa för jag hade spya i hela munnen.. Ja vet äcklig info. Då hade jag ätit starka chips.. Ett annat besvär som gjort sig mer hemma hos mig är andfåddheten. Jag sitter nästan och flåsar här framför datorn bara av att jag sprang runt och la in lite tvätt för en bra stund sedan. Får knappt luft och idag mår jag inte alls bra:/

Vikt: 79.0 kg nu, gått upp 500 gram på en vecka. Plus 14,6 sen jag blev gravid. Att gå upp 5,5 kg på en månad känns inte som möjligt, men ska väl inte ropa hej än. Jag är glad om de bara blir 3 kg till:)

 

 

 

Idag är det 22 dagar kvar till bf enligt mensen/tidigt ultraljud och 31 dagar kvar enligt rul.

 

 

Av Sabine - 4 mars 2013 08:53

Tycker jag har blivit så stor nu helt plötsligt. Känner att nu får de nog räcka snart:P


Tycker magen sjunkit ner med. Men skulle säga att hen inte är fixerad än. Känner nämligen en tjock rumpa precis under revbenen. Kommer väl säkert inte fixera sig alls, Hugo gjorde ju inte de men han låg längre ner i magen så jag upplevde inte de som så jobbigt. Nu får jag knappt luft och kan inte böja mig utan att få kräksmak i munnen. Fast värst var de med Alice innan hon fixerade sig för hon låg jättehögt upp.


     


Här har vi lite olika magar, de är som jag säger, bebisen i magen nu är en hen:) På vissa kort ser de ut som en pojkmage och på vissa en flickmage. Skulle säga att jag mår mer som jag mådde med Hugo, kanonbra. Graviditeten med Alice var värst, då hade jag foglossning, halsbränna, mådde mer illa etc. Med Hugo var de knappt något sånt alls och nu lika så. Kramp i vaderna hade jag dock ett tag denna graviditeten, de hade jag typ 2 ggr med Hugo och jämt med Alice.

Ja time will tell heter de ju:) 23 dagar kvar till bf enligt senaste mens och 32 dagar till bf enligt rul.

 



Av Sabine - 4 mars 2013 08:24

En helg gå alldeles för fort! Tycker de borde införa att fredag blir en helgdag den med   


I lördags gjorde vi inte ett dugg, hela dagen blev bara blä.


Igår var vi uppe i Kungsbacka och beställde en ny vagn. Fick ju 20% rabatt på valfri vagn när jag och S var på babymässan. 20% är ändå rätt så mkt. På vår vagn blev det över 1000:- och de är ju inte dumt:)

Så 4390:- behöver vi betala för en ny Emmaljunga nitro. Utan liggdel då. Vill inte ha de då vi har en mjuklift och de är tusen gånger smidigare att lyfta i och ur en sån. Kan bara lyfta den till syskonvagnen eller till enkelvagnen, kanonsmart:) Tittade även på bilstolar. Jag har bestämt mig nu, Fredrik får sköta de där. Jag orkar faktiskt inte lägga energi på de och förklara olika modeller för han när han ändå inte kommer ihåg någon av dem:P Så nu får han fixa de själv ist, jag har nog med mitt;)


Hittade även en snygg tunika inne på Cassels, för er som inte vet så är de inte endast en tantaffär:) De har mängder av kläder från Only, Veromoda och Vila, mina favoritmärken:) De är förresten de enda jag önskar mig när jag fyller år, en ny garderob:) Presentkort från Veromoda kanske? Där hittar jag alltid kläder iaf:)

Tycker H&M är en skitaffär. Lindex samma där. Kappahl med. Visst man kan hitta enstaka plagg eller underkläder.. Men ska jag köpa något för att de är snyggt och har bra kvalité väljer jag alltid Vila eller Veromoda.

Btw Tunkian kostade 54:-, var 70% rabatt på 359:-och sen halva priset på rabatten. Såna priser älskar jag!!! :D


Efter Cassels och Babyproffsen åkte vi till Kungsmässan och kikade runt. Hittade inget kul alls. Sen tänkte vi snabbt ta en milkshake inne på mc donalds. Blev kvällsmat ist då Alice satt och beställde happy meal och Hugo nickade instämmande:P De har ju i princip matvägrat sen förra helgen då de hade magsjuka. Så de fick varsin happy meal och vi tog mat vi med ist. Oj vad de åt! Sen helt plötsligt säger Alice att hon har ont i magen så hon och Fredrik får springa till toan. Hör ut hur hon skriker där inne och Fredrik ringer och berättar att hon har spytt... Hurra magsjuka igen liksom..


Som tur var kom de bara lite och rätt i trosorna på henne medan hon satt på toa, byxorna klarade sig. Hon hade sagt att de gjorde ont i halsen så kanske var de en sur uppstötning som gick så illa. För därefter var de lugnt. Hon fick låna en blöja av Hugo och sen fick hon sitta på regnskyddet i bilstolen hela vägen hem med en påse i näven. Men de kom inge mer och hon somnade och sov jättegott hela vägen hem. Vilken tur att de inte var extrem kräk-och diareé som kom. Inte kul att åka 35 minuter hem med sånt..


De kom varken bajs eller kräk sen under kvällen och hon var som vanligt. Själv fick jag sjukt ont i magen och har legat i plågor inatt. Kan iofs ha att göra med att jag drack två stora glas mjölk och tryckte i mig en halv chokladkaka. Detta har jag nämligen gjort förr hehe.. Men jag får skylla mig själv..


Så idag är vi hemma från dagis. Just in case liksom. Fredrik ringde dagis innan och de ville att vi höll henne hemma imorgon med försäkerhetsskull. Var tydligen flera barn från hennes avdelning som ringt och sjukanmält sig pga magsjuka. Fast magsjuka kommer oftast inom 2 dygn efter de man blivit smittad. Och Alice har var på dagis senast torsdags och de är ju 3 dygn.. Jaja man kan inte vara säker. Mild magsjuka även denna gången om de nu är de.


En innedag när solen skiner är inte kul alls. Hade tänkt tvätta lite, de älskar ju barnen och vi kommer utanför våran dörr. Men Fredrik har nycklen till dit vi har vårt tvättmedel och han kan inte komma hem med den så de sket sig.


Få försöka underhålla kottarna så gott de går. Just nu ligger de på soffan, Hugo ser ut att kunna somna vilken sekund som helst.


Tjing!

Av Sabine - 1 mars 2013 23:09

Idag har jag haft en jätteglad och duktig tjej här hemma:) hon har hjälpt till hela dagen och varit så trevlig:) undra nästan vem detta är o vad hon gjort av min Alice;)

Hon städade hela sitt och Hugos rum och fick då en peng att handla lite lördagsgodis för, oj så stolt hon var!
Hugo fick med en slant, han hade ju faktisk städat iaf lite:)

Efter lunch gick vi alla ut, lekte lite på en lekplats. De var ingen lekplats för mindre barn och jag tröttnade snabbt på att lyfta upp bägge så de kunde åka rutchkana. Hej å hå sammandragningar!!

Vi gick istället till kvantum och hämtade mitt paket, hade ju beställt en amningsbh och batteri till snuzan. Gick sedan till en annan lekplats. Vipps så hade vi gått över 3 km. Alice gick helt själv, och de gick jättebra:)

Vid den lekplatsen hämtade Fredrik oss sen när han slutat jobba och då åkte vi och handlade lite.

Hem och slängde ihop tacos, som Alice inte skulle ha. Hon hade så ont i bena och knäna då att hon satt och grät. Hon fick Ipren och gick och la sig på soffan och somnade. Hann få på henne pyjamas innan som tur var.
Hugo var inte alla trött, han var så pigg och glad. Undra vad han fick sin plötsliga energi ifrån....

Nu ska jag zappa lite på Tv:n och somna i soffan:P

Av Sabine - 1 mars 2013 23:08

Idag har jag haft en jätteglad och duktig tjej här hemma:) hon har hjälpt till hela dagen och varit så trevlig:) undra nästan vem detta är o vad hon gjort av min Alice;)

Hon städade hela sitt och Hugos rum och fick då en peng att handla lite lördagsgodis för, oj så stolt hon var!
Hugo fick med en slant, han hade ju faktisk städat iaf lite:)

Efter lunch gick vi alla ut, lekte lite på en lekplats. De var ingen lekplats för mindre barn och jag tröttnade snabbt på att lyfta upp bägge så de kunde åka rutchkana. Hej å hå sammandragningar!!

Vi gick istället till kvantum och hämtade mitt paket, hade ju beställt en amningsbh och batteri till snuzan. Gick sedan till en annan lekplats. Vipps så hade vi gått över 3 km. Alice gick helt själv, och de gick jättebra:)

Vid den lekplatsen hämtade Fredrik oss sen när han slutat jobba och då åkte vi och handlade lite.

Hem och slängde ihop tacos, som Alice inte skulle ha. Hon hade så ont i bena och knäna då att hon satt och grät. Hon fick Ipren och gick och la sig på soffan och somnade. Hann få på henne pyjamas innan som tur var.
Hugo var inte alla trött, han var så pigg och glad. Undra vad han fick sin plötsliga energi ifrån....

Nu ska jag zappa lite på Tv:n och somna i soffan:P

Presentation


Välkommen!
En glad mamma från västkusten på 26 år finner du här:)
Jag har tre barn, en flicka född okt 09 och en pojke född jun 11 & en pojke född apr 13:) Lämna gärna ett avtryck om du själv bloggar så jag hittar till dig:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag väntar mitt tredje barn, vad gissar du på att de blir för kön?
 En tös
 En gosse

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards