allavifina

Alla inlägg under januari 2013

Av Sabine - 5 januari 2013 17:36

Idag har jag och Hugo gått 7km, till gammelfarmor i Trönninge. Alice & Fredrik körde dit. Gött med en promenad, en lite längre sådan=)
Innan när jag var nygravid gick jag dit på drygt en timma. Nu tog de ca 20 minuter längre. Gick iofs en mindre omväg men de märks att man är rätt så gravid nu.

Nu efteråt märks det med, jag är trött och seg. Åksjuk blev jag när vi körde hem med så jag mår inte så värst bra nu heller=(

Puh har bestämt sig för att busa runt där inne och de gör inte mitt illamående bättre precis, hela magen gungar.

Av Sabine - 4 januari 2013 23:54

Har precis tittat på en film utan att somna =) I love you, man hette den.

Både jag och Fredrik har missat den då den inte är så ny, 2009 kom den ut nämligen. Den var faktiskt riktigt bra =)

En stark 3,5 av 5 skulle jag ge den=)

Av Sabine - 4 januari 2013 17:26

Nu sitter vi i bilen påväg hem från Gekås, årets första besök avklarat=)

Kan säga att nu är julrushen över och det är åter igen lugnare i de gula varuhuset =)
Inga bussar på parkeringen, knappt fyllda parkering ute och mycket platser i garaget. Vi skulle egentligen inte ha något, bara byta en grej.
Men de blev mjukisbyxor till mig, en plåtväska med prinsessor på till Alice & en med bilar på till Hugo, tandborstar, folie, tallrikar, nessesär till mig+2 sminkväskor, en filt till Puh & bäddsett till vaggan, trosor till mig, kaffe, farinsocker blev det.
Ja och säkert lite mera som jag glömt =P

I år har jag tänkt att jag ska skriva upp hur ofta vi är på Gekås på ett år och hur mycket vi handlar för. Idag gick de på ca 700:-. Många billiga saker blir en slant ändå haha

Nu ska vi bara handla lite mat på hajen och sen hem och laga god fredagsmat och mysa<3

Av Sabine - 3 januari 2013 20:28

Snart slut på denna veckan, måndag närmar sig snabbt!


Nu har barnen nyss somnat gott, de där med att få dem i säng vid 19 har liksom blivit lite knepigt nu när alla är lediga. Men de gör ju inget:) Vi får lägga dem i tid i helgen så de kommer in i rätta rutiner.


Idag har Fredrik varit hemma med barnen och städat och tvättat, medan jag och en vän har varit på Ikea:)

Gött att gå och kika barnfri=)

Hittade faktiskt de mesta jag hade skrivit ner att jag skulle kika på, de händer ju inte ofta:) Sen fick jag bara med mig endast en sak som inte stod på min lista, de är ännu mer ovanligt;)


Blev ÄNTLIGEN köpt vovvemuggarna! Dessa kära muggar älskar jag! Bild kommer imon då de ligger längst ner i diskstället. Sen hittade jag vinglas, liknande de vi redan har fast tja de är lite dyrare än 9:- st om vi säger så. De vågar vi aldrig använda när barnen äter med oss haha! Så jag köpte dessa från Ikea för att använda ist, vi dricker aldrig vin men vi dricker gärna läsk i vinglas när de är lite speciella tillfällen :)

En klädhängare som man hänger på dörren till barnens rum, en lampa till min sida om sängen, två påsar med påsklämmor (vad tar alla våra påsklämmor vägen?), en kudde till mig, gardiner till sovrummet, två glasburkar till pasta och så ett 6 pack med färgglada plastglas (de enda som jag tog utöver de på min lista).

Bra köp:)


När jag kom hem skulle jag egentligen sprungit ner till apoteket och hämtat min medicin men jag orkade inte, har en kvar så jag kan hämta den imorgon lika väl.


Slappat i soffan och sen lagat "gottigottgott kassler" blev de ist. Kasslern var så god! Påminde om stroganoff men bättre:) Tror receptet dyker upp om ni söker på "Gottigottgott kassler". Är med soltorkade tomater och basilika:) Barnen gillade de också! :)


Nu ska jag strax hämta in sängkläderna som ligger ute på balkongen på luftning och sen bädda ner mig & Fredrik i soffan och kika på film:)


Tjing!

Av Sabine - 3 januari 2013 09:09

Vecka 27 (26+0-26+6)

 

Nu är jag i slutet på vecka 27, enligt en gravidapp jag har är jag idag i vecka 28. Men enligt en annan app byter jag dag imorgon, och enligt en 3:e app byter jag på lördag. Så jag säger att jag byter på fredagar :)

 

Humör: Veckans humör har väl varit lite bättre. Jag har haft Fredrik hemma nu under jul och nyår och nu har min kropp återhämtat sig från den vanliga vardagen då de bärs barn och görs massa annat som belastar kroppen. Nu känner jag mig rätt så utvilad=bättre humör :)

Cravings: Apelsinjuice står högst på listan. Jag dricker allt från flera glas till kanske bara någon mun om dagen, MEN jag klarar mig inte utan de. Får lite smått panik när de börjar bli slut. Idag har jag inget då jag drack upp de sista igår kväll:( Finns cola & julmust men jag klarar verkligen inte av att dricka de längre.

Besvär: Hmm inget precis. De har börjat kännas lite som foglossning mellan benen när jag ska ta på mig byxorna. Men absolut inget som besvärar mig än iaf.

Roligt: I veckan har vi haft massa mys hemma, haft så himla roligt med barnen och bara njutit av ledigheten:)

Annat: Nu har jag börjat läcka bröstmjölk.. Härom dagen fick jag sån stor lust att försöka få Hugo att amma igen haha! Brösten var tunga som stenar och helt knöliga, som de blir när man inte ammat på ett tag..Gjorde så ont så jag visste inte vad jag skulle ta mig till! Dock ska jag inte tvinga i min son bröstmjölk haha:P  De onda har försvunnit nu då jag börjat läcka ännu mera. Hellre de än smärtan iofs!

Vikt: 74,4 (+ 10 kg sen jag blev gravid) Gått upp 1,1 kg på en vecka, tacka jul och nyår för de! Jaja jag vet ju att jag kan gå ner precis allt sen så känner väl ingen panik, än :P


Vecka 27

 

Så fort barnen hörde att jag knäppte av en bild med webcamen så kom de som två skott och skulle titta på sig själva :P

Av Sabine - 2 januari 2013 20:32

Idag är der redan onsdag, snart är de slut på ledighet för alla. Eller ja, Hugo är ju den enda som kommer vara helt ledig. Fredrik börjar jobba och Alice ska till förskolan och jag börjar plugga, på distans men kan inte kalla de för att jag är ledig nu mera.


Så idag passade vi på att åka ner till Falkenberg och bada på Klitterbadet:) Åkte efter lunch så vi var där strax innan 13. Var knappt någe folk! Iaf inte i barnpoolarna :) Alice är ju mer försiktig av sig, Hugo däremot fick både Fredrik och jag jaga. Han sprang runt i lilla poolen med vatten nästan upp till magen och snubblade runt, han var makalös! Rutchkanorna kastade han sig nerför och vi fick verkligen vara på hugget. Ni kan ju gissa som han skrek och gapade så fort vi ens försökte hålla i honom eller hjälpa honom upp på rutchkanan. Alice tog de mera lugnt och klarade sig jättefint i vattnet. Vi sa de att det kommer fasen inte gå att åka hit med en unge till sen nu när Hugo är såhär vild. Få hoppas han lugnar ner sig :) I duschen gick de värre, Alice tjatade och tjatade och tyckte inte alls de var kul att varken tvätta av sig eller klä på sig. Hon är väldigt bestämd, helt enkelt.


Eftersom Alice såg att de fanns glass på serveringen på badet så skulle hon givetvis ha det, men vi skippade de där då Hugo började bli blå om läpparna och gjorde oss klara och tog glass på Mc Donalds på vägen hem ist:)


Sen när vi kom hem slappade jag och barnen i soffan medan Fredrik grillade kött och gjorde hasselbackspotatis med mango/melonsallad. Jättegott:)



Nu har barnen slocknat som stenar, man blir ju väldigt trött av att vara och bada:P Nu ska jag slå mig ner i soffan jämte Fredrik och se ifall vi kan fått sett iaf en film av de vi lånat från Hemmakväll innan de skall lämnas tillbaka.


Tjing!

Av Sabine - 1 januari 2013 11:04

God fortsättning till er <3


Gårdagen firades med god mat med familjen, mys med cheesecake i soffan & sen ville barnen gå och lägga sig vid 21.

Därefter plockade jag och Fredrik fram en massa godis och satte på en film, apornas (r)evolution eller vad den nu hette. Var väl en okej film. Hyrde 5 igår så vi har lite fler att kolla på nu :P Alice och Hugo fick också välja en egen film (med lite hjälp från oss), de blev Prinsessan & Grodan. Den såg vi 3 ggr igår.. Den var bra första gången iaf :P


Vi trodde barnen skulle vakna vid tolvslaget men de gjorde dem inte, sov som stenar:) Fast Hugo vakande inatt, men jag var knappt vid liv så vet inte hur länge de var han höll på. Fredrik hade iaf haft han uppe och bytt blöja och gett han välling och tydligen krånglade han för jag minns att Fredrik var lagom road:P


Jag somnade la 00:20 i soffan:P Hugo vaknade vid halv 8 och Alice vakande 9 idag, lite sent att börja dagen så dags men eftersom vi bara ska vara hemma idag så var de gött med sovmorgon:)

Min hosta är envist kvar. Imorse lyckades jag faktiskt hosta upp en jäkla massa slem så de är la kanske på väg att släppa nu. Ingen annan här har hosta eller är förkylda, än iaf.


Nu sitter barnen och kollar på Totoro, en film från japanska Studio Ghibli som Miyazaki gjort. Älskar hans filmer, så mysiga! Alice sitter och sjunger med på japanska till filmerna och hon kan faktiskt vad de flesta karaktärer heter i flera filmer, mer än vad vi kan! :P Vi funderar på om vi ska ta och lära oss Japanska. Både jag och Fredrik gillar allt som rör japansk och asiatisk kultur, och Alice är väldigt intresserad också av det med :) De står iaf på min lista över saker jag ska göra innan mitt liv är över:)


Strax ska vi trolla ihop lite lunch och sen gå en promenad och handla lite, sen blir de hem och mysa i soffan och bara ta de lugnt:)

 

Tjing!

Presentation


Välkommen!
En glad mamma från västkusten på 26 år finner du här:)
Jag har tre barn, en flicka född okt 09 och en pojke född jun 11 & en pojke född apr 13:) Lämna gärna ett avtryck om du själv bloggar så jag hittar till dig:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag väntar mitt tredje barn, vad gissar du på att de blir för kön?
 En tös
 En gosse

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards