allavifina

Alla inlägg under januari 2013

Av Sabine - 14 januari 2013 09:26

Idag börjar andra veckan i skolan. Jag ska dit idag på en mattelektion & en svenskalektion. Tackar så mycket för världens bästa svärmor/farmor som ställer upp och har två av de bråkigaste barnbarnen ;)


Min tanke var att jag nu på fm skulle plugga lite. Men läsa text när man har huvudvärk och känner sig bakfull är inte enkelt. Ska iaf läsa igeom svenskan och hoppas lite fastnar.


Imorse ville Hugo nämligen upp vid 03:45. För tidigt för att gå upp men för sent för att ge han välling och förvänta sig att han ska somna om i sin egna säng. Så de var bara att bädda ner oss i soffan och hoppas han somnade där. De gjorde han efter mkt om & men. Vid kanske 5 sov han äntligen. Då var de min tur att försöka sova. Inte bara Hugo vaknade där vid 4 utan även Puh, och hen hade inte en tanke på att ta de lite lugnt och sova. Från 4-5:50 var de så mkt gympa i magen att jag kunde inte somna. Jag blev nästan sjösjuk av allt. Hen ligger och sträcker på sig och de gör så ont både nere och uppe i magen. När de blev lugnade somnade jag, sen väckte Fredrik mig runt 6:15 och sa att han går till jobbet nu.. Slumrade till sen kom Alice upp och undrade vad jag och Hugo gjorde och varför vi sov. Då var klockan 6:40. Och de var verkligen tur att hon kom upp, hade inte satt någon klocka och när jag & Hugo väl somnar så sover vi hårt på morgonen. Hugo fick jag väcka halv 8, han hade gärna sovit mer kan jag säga.


Nu tänker jag lägga mig i soffan och sätta på Bilar till Hugo och hoppas han låter mig vara ifred så jag kan få blunda iaf 30 min innan jag måste ta tag i lite här hemma + plugga.


Tjing!!

Av Sabine - 14 januari 2013 09:22

Här kommer en bild på de bästa barnmuggarna enligt mig, vovvemuggarna från Ikea.
Kanonbra verkligen!
Locket sitter bra, ändå är de enkelt att ta bort och hittills har ingen mugg som flugit i backen öppnat sig. Jag är helnöjd=)

Säljs i 2 pack på Ikea för 35:- (har jag för mig).

Så söta är de också =)

Av Sabine - 13 januari 2013 11:00

Idag vakande bägge barnen vid 6. Igår samma visa. Förstår inte vad bägge ska upp och göra då? Speciellt Alice, hon sover alltid längre än 7, om hon kan. Vardagar väcker jag henne innan 7.


Idag har vi mkt att göra, på lite tid. Ska även försöka få pluggat lite med. Matten satt jag med igår så tänkte lägga lite tid på svenskan, då det är lektion imon som jag tänkt gå på.


Puh lever verkligen rövare där inne i magen, jag kan inte minnas att någon av de andra barnen har varit så vild och sparkat så hårt. Jo Alice höll ju på och sparka på mina revben så jag höll på att bli tokig, men de var efter vecka 35 när hon fixerat sig och låg och träffade direkt uppåt hela tiden. Puh puttas både uppe och nere, huvudet ner och boxas med händerna och sparkar uppåt revbenen. Jag kan inte heller minnas att jag känt precis vad de andra barnen legat och känt de så här tydligt. Men ska inte klaga, är ju skönt att hen är så livlig :)


Idag ska vi även se om vi kan hitta hjul till vaggan Fredrik bygger. Han bygger en stabil låg vagga, efter Hugos höjd så han inte ska behöva hänga i kanten på vaggan och riskera att välta den, vem är inte nyfiken på en liten bebis liksom? Vaggan vi haft till både Alice och Hugo är från gammelfarmor men den sitter inte fast i botten så den är ju livsfarlig. Vet inte vem av hennes söner som trillat ur den när något större barn skulle kika ner i vaggan (har iaf bestämt för mig att de var någon som trillade ur). Alice höll ju flera gånger på att välja vaggan med Hugo i också när han var nyfödd. Så denna gången krävde jag att Fredrik byggde en som är säker så jag vågar gå ifrån och hämta saker i andra rum utan att behöva locka med mig barnen. Hoppas den blir som jag tänkt hihi :)


Nepp nu måste jag göra barnen iordning så vi kan åka sen :)


Tjing

Av Sabine - 10 januari 2013 23:27

Oj va trött jag är..
Varit en lång dag, Hugo skulle upp innan 5=/

Idag har jag varit på mattelektion och försökt mig på att förstå allt. Gick väl ok. Var ekvationer läraren gick igenom och de är relativt "enkelt".
Skönt med en genomgång, är sjukt svårt att plugga matte själv hemma.

Nu försökte jag få gjort lite matte Ikv och 40min orkade jag sen började de snurra i huvudet och ögonlocken blev så tunga så jag fick lägga ner. Jag rättade lite jag haft fel på och försökte förstå det, gick inge bra =/ sen hann jag räkna kanske 4 tal sen slutade jag. Jag får försöka plugga Imon på dagen ist.


Nu ska jag sova,det gör jag nästan redan
;-)

Av Sabine - 9 januari 2013 22:36

Vecka 28 (27+0-27+6)



Humör: Har varit så sjukt stressad hela veckan (pga att jag började läsa 3 distanskurser på komvux i måndags), men de har faktiskt inte gjort mig på sämre humör. Annars kan jag blir rätt så tvär när jag känner mkt stress och press. Jag känner mig dock frustrerad på att jag är så trött på kvällarna. Skulle vilja ha orken att plugga längre inpå kvällarna än till 22...

Cravings: Apelsinjuice står högst på listan, som vanligt. MEN en ny favorit har smygit sig på-Avokado! Har alltid gillat de innan men nu går jag och längtar efter dessa och minst 1 smäller jag i mig om dagen. Jag får dock gömma avokadon för barnen om de är en liten avokado, dom är helt tokiga i de haha:P

Besvär:Ja nu börjar jag känna att jag orkar faktiskt inte bära Hugo upp för tre trappor mera. Och jag orkar inte stå böjd och bada/shamponera 2 ungar a la 5 minuter styck. De fixar inte ryggen, och idag när jag badat barnen fick Fredrik komma in och hjälpa mig så jag fick sätta mig då jag fick så galet ont i fogarna mellan benen. Har aldrig precis haft foglossning mer än någon vecka, just mellan benen, när jag väntade Alice. Var hemskt jobbigt.

Roligt: Namnprat! Nu börjar de bli dags att komma på lite bra namn till bebisen:) Alice sa "Olle Pettersson" bara sådär ur luften:P Olle gillar ju jag och blir de en pojke röstar jag för Olle. Fredrik gillar mer Theo. Tjejnamn är lättare och de har vi flera stycken. Jag har snöat in mig lite på Ester, vet inte varför då jag inte var så förtjust i de innan:P

Vikt: 75,0 (+ 10,6 kg sen jag blev gravid) Gått upp 0,6 gram på en vecka, de är la okej.

Midjemått:Idag mätte jag magen, drygt 106 cm var jag. 5-6 cm större än sist jag mätte. Men jag mätte precis efter lunch idag så kan kanske diffa lite. Iaf har jag vuxit sen jag mätte sist. När nu det var :)

 

Vecka 28, pojk- eller flickmage?
:)

 

..och så Hugo med på ett hörn ;)

 


Av Sabine - 8 januari 2013 23:07

Idag har jag och Hugo varit på bibblan och lånat böcker till svenskan. Bara en bok hittade jag av de 3 jag skulle ha. Men jag lånade iaf med mig de böckerna som de eventuellt kunde vara. Mailade läraren som ja sa att de var fel.. Så Imon ska jag till skolan och hämta lite hon kopierat till mig.

Har även kollat igenom lite litteratur till religionen samt kikat på debatter mellan kreatorister och ateister. Vet fortfarande inte helt vad kreatorister står för, jag är förvirrad till MAX=/

Ikv var det även dags för matten att börja.. Rena grekiskan =(
Jag har redan kört fast..

Någon som kan matte och kan hjälpa?
Bifogar en bild på de jag inte förstår..

Hjälp vad har jag gett mig in på=(

Av Sabine - 7 januari 2013 22:50

Idag har jag varit på introduktions möte på komvux. Jag är glad att jag bara läser 3 kurser kan jag säga..!

Efter att inte ha läst annat än barnböcker på 3 år så känner jag att de blev lite mycket efter att ha läst lite på religionsbloggen (har ej böcker utan läraren lägger ut allt vi ska läsa på sin blogg).

Efter att ha kikat igenom en del av de som ska läsas så kikade jag på frågorna. Första frågan var "Vad är evolution?" Jahapp.. Förklara de med fina ord.. Usch jag avskyr när jag inte kommer igång!

Jag tänkte att jag och Hugo skulle gå till bibblan Imon och se om vi kan hitta lite böcker om religion och evolution, jag gillar mest att plugga från böcker faktiskt.

Men ikväll blev de ingen religion, är på tok för trött för det.

Även om kurserna är flexibla så ska man ju försöka ta sig till skolan iaf en gång i vecka. Jag kommer kunna gå på matten då den börjar vid 17, svenskan och religionen går på tider då jag behöver barnvakt. Himlans tur att barnens farmor ställer upp och har barnen 1gång i veckan så jag kan gå på antingen svenskan och matten eller religion och matten. Sen får jag variera svenskan och religionen så jag går varannan vecka iaf. Hoppas de funkar. Och hoppas nu jag orkar med detta!

Annars blir det Hejdå till svenskan och religionen. Matten måste jag klara annars kan jag inte läsa lärarutbildningen.

Nu ska jag ta mig lite juice och en niferex sen sova=)

Av Sabine - 6 januari 2013 08:45

Nu var ledigheten över, sista dagen sen börja vardagen. Jag tycker inte alls om de första dagarna efter att Fredrik varit hemma länge, man är ju så van med all den där extra hjälpen. Speciellt nu när jag är gravid. De kommer bli tungt imorgon, eller ja imon är det bara en halvdag han är borta då jag ska på introduktionsmöte på Komvux vid 9 och han måste vara hemma med Hugo.


Alice ska tillbaka till dagis imon med, så skönt för henne då hon saknat sina kompisar och fröknarna:)


Idag ska vi städa undan julen tänkte vi. Sen gå en promenad så jag hittar till dit jag ska imorgon på möte. Lämna tillbaka alla filmerna vi lånade till nyår med, Alice vill inte alls lämna tillbaka Prinsessan & Grodan. Vi sa att om hon städar sitt rum så kan hon få en peng och spara ihop till filmen själv och köpa den sen. Få se om hon är tillräckligt stor för att förstå det.

Sen ska vi laga empanadas, eller Fredrik ska. Jag blir väl utslängd från köket som vanligt när de är något nytt som ska lagas ;)
 


Så sätta igång nu kanske. Kommer ta väldigt lång tid då vi är lagom trötta idag.


Tjing!

Presentation


Välkommen!
En glad mamma från västkusten på 26 år finner du här:)
Jag har tre barn, en flicka född okt 09 och en pojke född jun 11 & en pojke född apr 13:) Lämna gärna ett avtryck om du själv bloggar så jag hittar till dig:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag väntar mitt tredje barn, vad gissar du på att de blir för kön?
 En tös
 En gosse

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards