allavifina

Alla inlägg under december 2012

Av Sabine - 21 december 2012 23:38

Jag ligger och kikar lite på tv, alla andra sover. Eller ja, alla utom bebisen i magen som sprallar runt för fullt :-)

Egentligen är jag ju svintrött men fastnade i pirates of the caribean. Sett den sååå många ggr men den är ju så bra =)

Idag har vi varit på Gekås, åkte redan strax efter 8 och körde hem vid 15. Barnen var super snälla och vi hade det så mysigt så:-) lagom mkt folk med.

När vi kom hem till Vbg så passade vi även på att julhandla lite så även de är klart nu. :-)

Imon ska vi städa lite sen gå en runda på stan=)

Tjing!

Av Sabine - 20 december 2012 07:34

Nu börjar jag känna av stressen. Har inte köpt några vidare julklappar. Så jäkla tråkigt. Avskyr att köpa julklappar bara för köpandets skull. När jag köper något vill jag först hitta saken som kan passa till personen, utan att leta. De ska kännas 100 när man köper något. Annars är de skit trist. Till Alice nu har de varit jättekul att köpa saker, finns så himla mycket till en 3 årig tjej:) Till Hugo.. finns inget kul! Så tråkigt.. Han fattar ju inte grejen, än. Tur de för han kommer inte få lika många, eller bra, paket som Alice kommer få.


Till Fredrik.. ja usch. Hittar typ inget.. Själv har jag önskat mig ett armband och en ring. Få se om jag får de i mitt paket eller om han glömt de :P


Idag ska jag och barnen till fiskaffären och köpa lax och sill. Sen hem och äta lunch, sen ner till stan igen, sen hem och laga kvällsmat och äta, sen ner till stan igen och möta upp Fredrik där sen. Efter de ska vi handla lite mat. Tar lite av julhandlingen idag och lite till helgen.


Så jag har verkligen inte tid till att sitta här. Ska göra barnen klara och äta frukost sen duscha sen få jag hoppas att klockan inte är mer än 9:30 när vi är färdiga så vi hinner ner till stan nu på fm annars faller min plan totalt:/


Tjing!

Av Sabine - 19 december 2012 20:17

Idag har dagen gått galet fort, som de brukar göra med en hop vilda ungar omkring sig=)

Det går ju magsjuka på Alice dagis så hon har tagit jullov redan nu, så slipper vi kanske skiten.

Så idag har vi lekt, sjungit, lagat mat, gått promenad, varit på stan och sen handlat.

Nu sover Hugo, Alice ligger fortfarande och suckar i sin säng. Hon sov ju 40 minuter i vagnen under promenaden så hon var inte så trött nu när vi la dem. Men hon är tyst iaf =)

Bebben i magen har gympa, jag är hungrig och min kurrande mage väckte nog hen nu;-)

Nu väntar jag på älsklingen, han skulle iväg och handla frukost till sig och då bad jag han köpa lite choklad till mig =)

tjing!

Av Sabine - 18 december 2012 20:32

Att vänta barn är inte bara en väntan för oss föräldrar denna gången, nu har vi Alice som väntar minst lika mycket som oss andra.

Idag satt jag och barnen vid datorn och kollade Youtube klipp på bebisar som skrattade så snubblade vi över ett klipp på en nyfödd som blev vägd & mätt för första gången. Jag förklarade vad sköterskan gjorde för Alice och varför bebisen grät. Hon sa inte mycket under klippet men när de var slut sa hon med ledsen min "mamma jag vill att bebisen i din mage ska komma ut nu, jag vill ha vår bebis här hos oss. Saknar den så mycket".
Tyckte de var så fint sagt!
Idag har hon nog nämnt bebisen säkert 20 ggr. Hon klappar på magen och vill känna sparkarna hela tiden=)

Hon är en underbar storasyster =)

Av Sabine - 18 december 2012 13:22

Idag har jag vartit en runda på mvc, tagit lite prover som jag inte fick tatt förra gången då Hugo var med. Han är så sjukt rädd för vc och vårdpersonal att han skriker sig blå så fort vi går in i byggnaden. Så när jag var hos bm förra veckan så fick vi hoppa proverna för Hugo skrek hysteriskt:( Men idag gick de fint då farmor kunde ställa upp och vara barnvakt:)


När jag kom hem var Alice största kusin och Fredriks syster där och fikade hos farmor:) Fikade lite med dem sen gick vi upp till oss, då tempade Hugo 38.1:( Han verkar inte förkyld så jag hoppas att de bara är för att han lekt och sprungit. Vågar dock inte chansa såhär innan jul så vi stannade hemma, skulle egentligen till M & barnen för fika och lek. Vore dumt att gå dit om Hugo nu är påväg att bli förkyld och kan smittas. Vem vill vara sjuk under julen liksom?


Men en dag inne med dessa två vildar orkar jag nog inte. Hugo har precis somnat, arg som ett bi. Alice sitter i soffan och väntar på mig, vi ska spela lite wii :) Sen ska vi nog ta och gå ner till apoteket när Hugo vaknat (om han inte är jättedålig), behöver mer ipren och så ska jag köpa handkräm. Fick prova Fredriks systers handkräm från Neutrogena som gjorde händerna supermjuka! Måste ha en sån=)


Tjing tjing!

Av Sabine - 17 december 2012 16:57

Nu har vi precis ätit middag, en underbart god kycklingsoppa med curry, lök, äpplen och passerade tomater. Barnen gillar den med, trots att den är rätt så stark =)

Receptet finns på Arlandas för de som tycker de låter mumsigt

Doppa brödet i soppan är ju de bästa =)

Av Sabine - 16 december 2012 15:32

Gosigt värre har vi det här men Puh i magen gillar inte att ha sin storebror på sig såhär=P Hen (perfekt att använda Hen här) sparkar vilt och Hugo undrar vad de är som puffar på hans rygg =)

Av Sabine - 16 december 2012 09:55

Idag är en tvättdag. Och plocka upp julgranen ska med göras samt kläs.


Skulle behöva en promenad med sen, om vi hinner.

Gött att komma ut och röra på sig lite. Mina sendragningar i benen på nätterna är mkt bättre sen jag börjat röra mer på mig. Jag rör iofs ofta på mig men skippar jag att gå en längre promenad endast en dag så får jag kramp i vaden på natten sen. Usch de gör så sjukt ont! Hade de typ aldrig när jag var gravid med Hugo men när jag väntade Alice hade jag de jämt.. Så ont de gör!


Inatt sov barnen hela natten. De var la trötta efter kalaset igår :)

Vi var nog trötta med, somnade i soffan vid 21. Segt när man gör så, hela kvällen försvinner.

I säkert 1 månads tid har vi sagt att vi ska kolla på "in time" men har inte haft tid eller ork.

Kanske ikväll? Hehe återstår att se hur pass pigga vi är då ;)


Nepp nu får jag börja med granen medan Fredrik är i tvättstugan. Blir roligt att se om den får vara ifred för Herr Hugo. Förra året var han ju på den hela tiden. Halva granen fick inte ha pynt för då var han där i sin gåstol och smakade på allt:P


Tjing!



Presentation


Välkommen!
En glad mamma från västkusten på 26 år finner du här:)
Jag har tre barn, en flicka född okt 09 och en pojke född jun 11 & en pojke född apr 13:) Lämna gärna ett avtryck om du själv bloggar så jag hittar till dig:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag väntar mitt tredje barn, vad gissar du på att de blir för kön?
 En tös
 En gosse

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards