allavifina

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sabine - 19 augusti 2012 20:28

Idag har vi haft minikalas för Fredrik som fyller 26 år imorgon:) Gamla gubben:) Minns när han fyllde 22, känns som om de var alldeles nyss!

Så idag har hand föräldrar och farmor varit här, även kusin Elsa och Anders kom och fikade:)
Fredrik fick presentkort på fiskegrejer och pengar:)

Sen fick faktiskt jag och Fredrik en förlovningspresent av hans föräldrar, en satake kniv! Jättevas och fin var den:)

Nu ligger jag i soffan och väntar på Fredrik som är iväg och hämtar pizza, inte käkat de på en evighet!

Av Sabine - 18 augusti 2012 19:46

Jag vet inte vart denna dagen har tatt vägen! Snart är den förbi iaf:P

Idag fick jag sovmorgon till 8, de andra gick upp vid 6:30. Älskling och barnen kom in och väckte mig strax efter 8 och hade då bakat scones och satt på kaffe<3 Detta har dock ett pris, imon är de min tur att gå upp med barnen och Fredrik sova till 8. Vanligtvis brukar dom sova till 7:30 när jag har min sovmorgon men idag hade jag tur! När Fredrik har sin sovmorgon ska dom upp helst innan 6.. så hoppas dom sover länge imon;)

Blev frukost och sen mys i soffan:)
Sen bakade jag och Fredrik morotsfrallor, dom blev la okej! Dom brukar bli mycket bättre. Vet inte vad vi gjorde annorlunda..

Sen har vi alla varit och handlat, de tar sin lilla tid utan bil. Ätit kvällsmat, blev något så simpelt som pommes beasås och stekt kyckling. Kycklingen penslade Fredrik med sin kryddblandning och öl, riktigt gott blev de!
Nu har jag precis nattat en trött kille men Alice är fortfarande uppe och kollar Bolt som går på 5an. Snart ska hon läggas och då plockar jag fram min vanillacoke som jag suktat efter hela dagen;)

Av Sabine - 17 augusti 2012 07:11

Idag ska här städas och tvättas på fm, om de finns tvättid. Fredrik hade tydligen satt upp tid på kvällen..

Igår hann jag inte skriva ens en rad här i bloggen, umgicks med svärmor som passade kusin Elsa hela dagen:)

Och igår gick vi och la oss redan vid 21:15!!! De hade vatt såå varmt och både jag och Fredrik var såå trötta! Somnade på direkten:)
Trots att jag sovit över 8 timmar är jag ändå trött! Inte så jag skulle kunna somna men tillräckligt trött för att dammsuga ska kännas som en maraton...

Förhoppningsvis är städet och allt klart till efter lunch så kan vi gå ut då:)

Äntligen är de helg!

Av Sabine - 15 augusti 2012 21:01

Idag har de varit riktigt gött sommarväder! Var ute lite här utanför på gården på fm och lekte, ca 45 min hann vi vara ute sen försvann all skugga och jag tyckte de blev alldeles för varmt för oss så då fick jag dra med mig 2 sura barn in;)

Efter lunchen gick vi en promenad, handladr lite bananer och sen hem till Elin och alla barnen:) så goa och fina barn! De 2 stora och Alice lekte jättebra, inge gnälk eller bråk på 2 timmar! Elin tog fram en balja så barnen kunde plaska med vatten lite, slutade med att jag fick ta av Hugo kläderna och ta på han en badblöja för han skulle tvunget i:-P

Fredrik jobbade i området där Elin bor så när han slutat kom han med och pratade en stund innan vi alla gick hemåt. Fredrin hade ju cykeln så jag fick testa på att cykla för första gången på säkert minst 5 år. Vääääldigt ovant kan jag lova!

Efter barnen badat och tvättat håret så åt vi kvällsmat och Fredrik gjorde en av de godaste såserna jag smakat! Timjan och mynta med vittvin och sweet chili sås:) ja kanon var den!
Sen var vi nere och lekte med kusin Elsa hos farmor, hon ska sova över där inatt så vi ska ses imon och gå till en lekplats:)

Nepphepp de var la min dag i ord:)
Nu ska jag gå upp, ligger här inne i sovrummet och har nattat Hugge son somnade på 2 sek;) han var trött efter denna dagen! :)
Kanske virka lite nu:)

Av Sabine - 15 augusti 2012 07:38

Tjoho snart helg! :)
Inatt har jag sovit som en prinsessa! La oss strax efter halv 22 och vaknade halv 6, utvilade och pigga!
Hugo hängde med oss upp kvart i 6 så han kommer vara trött nu strax;)
Alice vaknade nyss och var på ett strålande humör! Gick så enkelt att få upp henne och kissa! :)
Hugo är med på ovanligt bra humör, han har lekt själv hela morgonen! De händer sällan, oftast hänger han på mig och gnäller.
Jag mätte vilten idag och såg att jag mätt fel, filten är 105 bred och 108 lång. Alldeles för kvadratisk! Få göra ett sett till med 5 färger och se sen. Kanske få göra ytterligare ett sett till sen.. tänkte att jag kanske ska göra Alice filt sen och kanske ska ha filtarna i samma storlek då. Så då får jag mäta efter Alice och då får nog filten minst var 130 cm lång. Jaja jag har ju tid till de i höst:)

Nu när jag har så här snälla barn ska jag passa på att virka lite till:)
I em sen ska vi till Elin, D, E och lilla Z och leka:) ska nog bli kanonbra väder idag:D

Av Sabine - 14 augusti 2012 21:21

Ikv är vi så trötta! Fredrik har sovit snart 1 timma i soffan och jag har nog sovit 15 min nyss men jag vaknade av ett ryck. Lika bra att gå och lägga sig medan man fortfarande orkar ta sig till sängen.

Idag har Alice kissat på sig för andra dagen i rad, innan har hon inte gjort de sen i maj typ.. förstår inte detta! Sen har hon blivit mer bråkig. Nu bryr hon sig inte ett dugg om vad jag säger:(
Sen har hon börjat säga så mycket spydiga saker. Idag sa hon att jag inte skulle prata för att jag var tråkig! Lite kul, undrar vad allt kommer ifrån!

Nepp godnatt nu!

Av Sabine - 14 augusti 2012 07:13

Gomorrn!

Skulle precis ringa Fedrik och höra hur de gick att cykla till jobbet men hittade hans mobil här hemma nu.. Tur att jag inte precis behöver ha tag i honom, typ om jag varit gravid och födanade när som helst eller skulle iväg etc.

Fredrik ville inte köra med bilen då växellådan är paj, inte gratis att laga! Behöver en ny låda först..

Så jag raggar här efter någon i vbg som har en till en Volvo v70?

Hör av er då snälla!


Hugge vakande vid 5. Satt och lekte och vi sov vidare till 6. Tur jag vaknade då för Fredrik hade stängd av sitt alarm, som han ofta gör. Inatt var de Alice tur att vara vaken. Runt halv 1-1 var hon vaken och låg och klappade händer, sjöng och hade annat skoj för sig. Varför kan inget barn här sova hela natten i lugn och ro?


Idag ska jag städa lite och plocka. Sen hann jag inte duscha innan Fredrik stack till jobbet så jag ska försöka klämma in de med. Gå och handla lite blöjor står på schemat idag med.


Har inte riktigt kommit in i vardagsrutinerna än med att ha två barn själv, igår var jag helt slut och barnen bara skrek och var så upprörda där vid läggdags. Alice skriker och skrämmer Hugge som börjar skrika då med. Han gillar inte när de skriks och gapas. Ändå är de oftast han som för mest oväsen  


Nu kom Hugo här och ville inte leka själv längre så nu får jag sätta mig på golvet med han    

Mina älskade barn  

Av Sabine - 13 augusti 2012 15:44

Jahapp om 15 min ca slutar Fredrik att jobba och vi överlevde denna dagen;)


Frågade Alice vad vi skulle göra idag när hon vaknade och schemat löd : Plocka svamp, mata ankan, leka på en lekplats.

Vi gick först till en lekplats och grävde i en sandlåda där en kattfan hade sketet (alltid samma visa så därför hatar jag dessa sandlådor!) Sen gick vi hem och åt lunch och sen ut och gick vid havet en sväng, Hugo var så trött så han somnade direkt. Alice somnade precis framme vid skogen så henne fick jag väcka. Letade efter kantareller i skogen, hittade inga som vanligt. Ankor i dammen hittade vi så dom fick lite gammalt bröd:) Därefter sprang vi hem och nu har barnen precis ätit lite banan. Min tanke var att jag skulle få 5 min ifred men de kan jag ju glömma för här jämte står Hugge och stampar och skriker åt mig.


Så han åkte upp i knät och vi flummade lite i webcamen;)

Som han skrattade! Eller som vi skrattade!

 


Sen kom Alice och vi skrattade så vi nästan kissade på oss;)

 

Ville ha ett vanligt kort men de gick väl inte med dom två, men jag lurade till mig detta genom att fråga vad mamma gjorde med sina ögon  lockade till mig uppmärksamheten i iaf 2 sek:)

 

 


Nu ska jag ringa Fredrik och be han handla lite innan han kommer hem. Idag blir de någon snabb kvällsmat då jag vill spendera tid med min samdo och inte framför sprisen nu när han varit iväg hela dagen  

Presentation


Välkommen!
En glad mamma från västkusten på 26 år finner du här:)
Jag har tre barn, en flicka född okt 09 och en pojke född jun 11 & en pojke född apr 13:) Lämna gärna ett avtryck om du själv bloggar så jag hittar till dig:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jag väntar mitt tredje barn, vad gissar du på att de blir för kön?
 En tös
 En gosse

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards